SANTPOORT-NOORD - Op woensdag 15 februari zette wethouder Smeets van gemeente Velsen samen Michiel Admiraal (directeur DELTA Netwerk) en Kadir Erdogan (Circet Nederland) de eerste schop in de grond. Hiermee is het officiële startsein gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Santpoort-Noord en een deel van Santpoort-Zuid (ten oosten van het spoor).

Gemeente Velsen blij dat de aanleg begint
Wethouder Smeets van gemeente Velsen is blij dat de graafwerkzaamheden zijn gestart. Hij onderstreept het belang van een snelle internetverbinding voor de leefbaarheid in zijn gemeente. “Snel internet wordt steeds belangrijker voor onze inwoners en bedrijven. Het thuiswerken en nieuwe ontwikkelingen vragen meer capaciteit en snelheid van de internetverbinding. Ik ben blij dat de aanleg van glasvezel in onze gemeente doorgaat, zodat steeds meer mensen er gebruik van kunnen maken. We kijken uit naar de samenwerking met DELTA en Circet”, aldus Smeets.

Wederzijds vertrouwen
Directeur Admiraal spreekt zijn dank uit naar de gemeente Velsen waarin wederzijds vertrouwen van groot belang is geweest in het samenwerkingsproces: “We hebben tegelijkertijd met Bloemendaal al een deel van Santpoort aangelegd. Dit gebied is de volgende stap en een logisch vervolg. We kijken er naar uit om samen met de gemeente dit tot een succes te maken met minimale overlast voor bewoners. In de loop van maart starten we hier met een bouwcampagne, waardoor bewoners een laatste kans krijgen om zich gratis aan te melden voor glasvezel.”

Verwachte planning

In opdracht van DELTA Netwerk legt aannemer Circet Nederland het glasvezelnetwerk aan in de gemeente Velsen. Kadir Erdogan, projectleider Circet Nederland, licht toe. “We starten nu met de graafwerkzaamheden in Santpoort-Noord en een deel van Santpoort-Zuid. Als alles volgens planning verloopt zijn we tot het einde van het derde kwartaal bezig met graven in de straten en tuinen. Daarna maken we aansluitingen in woningen. Naar verwachting worden eind 2023 de eerste inwoners met een glasvezelabonnement op het netwerk aangesloten. In Velserbroek zijn we momenteel bezig met het schouwen van woningen. Samen met de inwoners bekijken we waar de glasvezelaansluiting in huis kan worden geplaatst. De aanleg zal daar in het najaar van 2023 van start gaan.”

Communicatie tijdens de aanleg
Samen met DELTA Netwerk communiceert aannemer Circet Nederland voor en tijdens de aanleg met de inwoners over de graafwerkzaamheden en het plaatsen van de glasvezelaansluiting in de woning. Inwoners ontvangen vooraf een brief met meer informatie. Met vragen over de uitvoering van de aanleg van glasvezel kunnen inwoners contact opnemen met Circet Nederland. Zij helpen graag op werkdagen van 8:00 tot 16:30 uur en zijn bereikbaar via 088 - 18 18 190 of deltafibernetwerk.veenendaal@circet.nl.

Postcodecheck Inwoners kunnen via de postcodecheck op www.deltanetwerk.nl de voortgang van de aanleg van het glasvezelnetwerk op hun adres bekijken.