VELSEN-ZUID - De provincie Noord-Holland voert groot onderhoud uit aan de Amsterdamseweg (N202) van Velsen-Zuid tot en met de Buitenhuizerbrug over het Zijkanaal C.


Het asfalt is aan vervanging toe en wordt in 2 delen vernieuwd. Dat gebeurt met de eerste asfaltmachine van aannemer BAM infra die volledig op waterstof draait. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is de weg in 2 delen afgesloten van maandag 3 oktober 2022 tot en met zaterdag 15 oktober 2022, tussen 20.00 uur ’s avonds en 5.00 uur ’s ochtends. Het autoverkeer wordt omgeleid, houd rekening met extra reistijd.

Overdag is de Amsterdamseweg (N202) bereikbaar, wel geldt een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur. Ook het fietspad blijft tijdens de werkzaamheden begaanbaar.

3 – 11 oktober: N202 dicht vanaf afrit A22 – Buitenhuizerweg

De werkzaamheden aan de Amsterdamseweg (N202) starten vanaf de afrit bij de A22 in Velsen-Zuid tot en met de Buitenhuizerweg. Dit deel van de N202 is in beide richtingen afgesloten van maandag 3 oktober tot en met dinsdag 11 oktober 2022 tussen 20.00 en 5.00 uur.

11- 15 oktober: N202 dicht vanaf Buitenhuizerweg – brug over het Zijkanaal C

De Amsterdamseweg (N202) is vanaf de Buitenhuizerweg tot en met de Buitenhuizerbrug over het Zijkanaal C in beide richtingen afgesloten van dinsdag 11 oktober tot en met zaterdag 15 oktober 2022 tussen 20.00 en 5.00 uur.

Omleiding

Het autoverkeer en de lijnbus worden omgeleid. De bedrijven in recreatiegebied Spaarnwoude, Oosterbroek en Buitenhuizen blijven bereikbaar via een omleidingsroute. Deze staat met gele borden aangegeven. Er zijn verkeersregelaars aanwezig op de aansluitingen met de N202 om het verkeer te begeleiden. Houd rekening met extra reistijd van 10 tot 30 minuten.

Werkzaamheden

In de opdracht van de provincie Noord-Holland vervangt gebiedsaannemer BAM/Equans/Krinkels het asfalt, brengt nieuwe belijning aan en herstelt schade aan de geleiderail. Om te zorgen dat ambulances veilig van en naar hun post kunnen rijden, verlaagt de provincie de snelheid ter hoogte van de ambulance in-en uitrit van 80 kilometer per uur naar 60 kilometer per uur.

De asfaltspreidmachine van BAM

Eerste machine op waterstof

De asfaltspreidmachine is de eerste in de bouw die op een waterstofverbrandingsmotor rijdt in plaats van diesel. De innovatieve machine is nog geen maand in gebruik en nu al ingezet om de provinciale weg N202 te asfalteren. Het levert een besparing op van zo’n 150 liter diesel per draaidag van 8 uur. Dit komt neer op een reductie van ruim 80.420 kilogram CO₂- uitstoot en nagenoeg geen uitstoot van stikstofoxide op jaarbasis. De provincie Noord-Holland werkt samen met partners aan het verduurzamen van de infrastructuur. Materialen en materieel inzetten die minder CO₂- uitstoten is daar een goed voorbeeld van. Dat is nodig om de klimaatdoelstellingen te behalen en in 2030 de CO₂- uitstoot met 55% te verminderen.

Meer informatie

Met vragen kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het servicepunt van de provincie via telefoonnummer: 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. Op de hoogte blijven van de werkzaamheden in de regio? Kijk op www.noord-holland.nl/ZuidkennemerlandIJmond of volg de regionale Facebookpagina (@ZuidkennemerlandIJmond).