IJMUIDEN - Donderdag 21 september 2023 is het Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag vragen we extra aandacht voor dementie. De Bibliotheek organiseert de mooie activiteit – Samen zingen met Marlie - om samen van te genieten én om meer bekendheid te geven aan het onderwerp dementie. Ook is er een geheugenkabinet in de Bibliotheek van IJmuiden waar je een verzameling aan informatie, boeken en ondersteuning kan vinden over dementie.Wat is dementie
Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen (een syndroom), waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig hersenziektes. De meest voorkomende vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer. Dementie is een ingewikkelde en ingrijpende hersenziekte die veel vragen oproept. Is dementie te voorkomen? En hoe ga je om met mensen met dementie? Kijk voor meer informatie in het geheugenkabinet van de Bibliotheek.

Workshop Samen zingen
Tijdens de workshop ‘’Samen zingen’’ gaan we bekende liedjes zingen, liedjes van vroeger. Muziek werkt als een blikopener van het geheugen. Samen muziek maken geeft een saamhorigheidsgevoel. Je staat er even niet meer alleen voor. Samen zingen: daar word je vrolijk en uitgelaten van. Georganiseerd in samenwerking met Marlie Durge. Op 21 september Van 10:30 uur tot 12:00 uur. Bibliotheek IJmuiden.

Je kunt je opgeven via www.bibliotheekvelsen.nl, de balie van de Bibliotheek of per telefoon 0255 - 52 53 53. Deelname is gratis.