Velsen-Zuid - Vanaf 1 maart 2019 is Huis Beeckestijn weer geopend voor publiek. In de komende maanden zal het verder worden ingericht. Het wordt dus alleen maar mooier! De eigenaar van het huis, Vereniging Hendrick de Keyser, is op zoek naar vrijwilligers die, samen met de bezoekers, het huis tot leven brengen.

Voel je thuis
In dit Museumhuis worden bezoekers uitgenodigd om zich thuis te voelen. Je mag plaatsnemen op de bank en in de laatjes van de kasten kijken. Hier vind je dus geen bordjes met ‘niet aanraken’ of strenge suppoosten. Wél vind je er een gezellige groep vrijwilligers die in het Museumhuis bezig zijn.

Vrijwilliger in Huis Beeckestijn: een hartelijk welkom
Beeckestijn wordt geopend als onderdeel van het project Museumhuizen.
Esly van Dam, hoofdcoördinator vrijwilligers, vertelt: ‘In al onze Museumhuizen staat gastvrijheid hoog in het vaandel. Vrijwilligers ontvangen bezoekers net zoals je dat thuis zou doen: hartelijk en persoonlijk. De vrijwilligers leiden niet rond, maar gaan vooral in gesprek met de bezoekers.

Geen specifieke voorkennis of ervaring nodig
Om vrijwilliger te worden in Beeckestijn heb je geen specifieke voorkennis of ervaring nodig, maar wel goede sociale en communicatieve vaardigheden. We vragen een inzet van tenminste twee dagdelen per maand.
Vereniging Hendrick de Keyser biedt haar vrijwilligers professionele begeleiding, een persoonlijke pas voor gratis toegang tot alle Museumhuizen en een reiskostenvergoeding.

Informatie bijeenkomst
Iedereen die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk in Huis Beeckestijn, kan zich aanmelden voor de vrijblijvende informatiebijeenkomst die Vereniging Hendrick de Keyser op 22 maart organiseert op Beeckestijn. Je krijgt er meer informatie en je kunt vragen stellen. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan bij Esly van Dam, hoofdcoördinator vrijwilligers via vandam@hendrickdekeyser.nl of 020-5210630.