WORMERVEER - Geniet jij ook zo van de natuur? En lijkt het je leuk om jouw fascinatie voor alles wat groeit en bloeit te delen met de bezoekers van één van de mooiste natuurgebieden van Nederland? Sluit je dan nu aan bij het team vrijwillige boswachters in Nationaal Park Zuid-Kennemerland en help onze boswachters voor een paar uur per maand. Op maandag 9 december vertellen we je er alles over tijdens een informatiebijeenkomst in onze werkschuur de Bosuil op landgoed Duin en Kruidberg (Santpoort-Noord) van 19:30-21:30 uur.

Contact met de bezoekers
Als vrijwillige boswachter ben jij het gezicht van Natuurmonumenten en draag je bij aan een positieve beleving van onze gebieden. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen het contact met een boswachter enorm waarderen. Als vrijwillige boswachter vind je het leuk om mensen te informeren over de ontwikkelingen in het gebied en de rol die Natuurmonumenten daarin speelt. Je attendeert bezoekers op planten die op dat moment in bloei staan, vertelt welke wandelroutes er zijn of welke dieren ze tijdens hun wandeling tegen kunnen komen. Daarnaast hou je toezicht op de rust in het natuurgebied.

Hoe word je vrijwillige boswachter
Natuurlijk sturen we je niet onvoorbereid op pad. We stellen een uitgebreid programma op met meeloopdagen, excursies en een training, waarmee jij wordt opgeleid tot een volleerde vrijwillige boswachter.

Een paar uur per maand
We vragen je om ongeveer twee keer per maand een dagdeel beschikbaar te zijn. De diensten zijn meestal in het weekend, maar bij evenementen of bijzondere activiteiten kunnen de vrijwillige boswachters ook op andere dagen ingezet worden. Zij zijn in de gebieden als de bezoekers er zijn. Informatiebijeenkomst Heb je interesse? Meld je dan vrijblijvend aan voor de informatiebijeenkomst op maandag 9 december van 19:30-21:30 uur in onze werkschuur de Bosuil in Santpoort-Noord. Stuur een mail naar Eveline Blok, boswachter communicatie & beleven: e.blok@natuurmonumenten.nl Ben je na deze bijeenkomst enthousiast geworden, dan kun je je aanmelden voor een intakegesprek.

Bekijk ook de clip van onze vrijwillige boswachters op Youtube: https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=MNbHFGG7T4Y