VELSEN - Met de slogan #voorlezen maakt je leuker! is op 26 januari de aftrap voor de Nationale Voorleesdagen. Voorlezen is altijd een klein feestje, én belangrijk voor de taalontwikkeling. Daarom is er tijdens de Nationale Voorleesdagen van 26 januari t/m 5 februari extra aandacht voor voorlezen. Een gratis lidmaatschap voor alle kinderen tot 18 jaar. Met een leuke vingerpopje, geïnspireerd op het prentenboek van het jaar, voor kinderen tot 6 jaar als je lid wordt bij de Bibliotheek tijdens de Nationale voorleesdagen.

Prentenboek van het Jaar
Uit de prentenboeken top 10 kiest de jury elk jaar een prentenboek van het jaar. Voor 2022 is dat Maar eerst ving ik een monster van Tjibbe Veldkamp en Kees de Boer.

Maar eerst ving ik een monster is een ode aan het voorlezen. Het laat prachtig zien hoe ouder en kind samen met een verhaal kunnen bezig zijn. Het uitstellen van het daadwerkelijke naar bed gaan is voor veel ouders en kinderen herkenbaar. Dat voorlezen leuk én spannend is en de fantasie prikkelt, komt in dit verhaal mooi naar voren. De paginagrote illustraties zijn gedetailleerd, met monsters in alle soorten en maten, waardoor je blijft kijken en ontdekken. Het is een boek waar het samenspel tussen tekst en beeld heel belangrijk is en waar het (voor)leesplezier vanaf spat! En is het verhaal uit? Dan begint het gewoon weer van voren af aan.

Activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen
Kijk voor meer informatie op de website van de Bibliotheek www.bibliotheekvelsen.nl voor alle activiteiten en leuke voorleesfilmpjes. Op 28 januari is er Boekstartpret voor de allerkleinsten 0-3 jaar, op 2 februari is er een Voorleesfeest voor kinderen van 3-6 jaar en 21 februari is er Verhaalkabaal voor kinderen vanaf 7 jaar. Voor jeugdleden is er de voorleestas, te lenen bij de servicebalie. En er is een leuke quiz op het prentenboekenplein die ouders met kinderen samen kunnen doen aan de hand van platen. We hebben de voorleeshoek in de Bibliotheek opnieuw ingericht, dus kom gezellig langs en lees voor in de Bibliotheek want: #voorlezen maakt je leuker!