VELSEN-NOORD - Dankzij de gulle steun van klanten van de Readshop IJmuiden heeft de VoorleesExpress Velsen onlangs een hartverwarmende donatie 'Kleine IJsbeer' prentenboeken kunnen doen aan het opvangschip in Velsen-Noord! Tijdens de campagne Geef een prentenboek cadeau werden in totaal 143 Kleine IJsbeer boeken gedoneerd. Vanwege dit grote aantal heeft de VoorleesExpress er 47 kunnen schenken aan de kinderen van het opvangschip.


Feest in alle talen

Het COA had een feestje georganiseerd ter gelegenheid van de schenking. Het feestje vond plaats in een gezamenlijke woonruimte van het schip. Het boek ‘Kleine IJsbeer’ werd door een bewoonster voorgelezen in het Engels en door Nadine van Oostende, projectleider VoorleesExpress, in het Nederlands. Er waren ook kinderen die om de beurt zelf voorlazen, in het Nederlands. Wat ontzettend knap is, aangezien zij nog maar net in Nederland zijn. Daarna mochten de kinderen een kleurplaat kleuren. Elk gezin kreeg een exemplaar van ‘Kleine IJsbeer’ uitgereikt. Er waren 15 kinderen aanwezig op het feestje, maar er wonen meer kinderen op het schip. Ook wanneer er nieuwe gezinnen komen wonen, krijgen zij een boek. In het boek zit informatie over de website van Prentenboeken in alle talen, waar zij het boek in hun eigen thuistaal kunnen beluisteren. Na het voorlezen ging de muziek aan en konden kinderen zich laten schminken. Als afsluiter waren er pannenkoeken met stroop.

Zou je graag deel willen uitmaken van het voorleesplezier van kinderen in jouw buurt? Word een vrijwilliger en deel je liefde voor lezen met hen! Neem contact op met vrijwilligers@bibliotheekvelsen.nl