IJMUIDEN - Geef je gezondheid en vitaliteit een boost tijdens de aankomende Vitaliteitsweken. Op de Vitaliteitsmarkt op 19 april zullen diverse aanbieders aanwezig zijn om bezoekers van advies te voorzien en hen op weg te helpen naar een gezondere levensstijl. Je kunt je risico op vallen testen op de beweegmat en informatie vinden over gezonde gewoontes, gezellig bewegen en er zijn educatieve en leuke activiteiten voor alle leeftijden. Daarnaast kunnen bezoekers gratis proeven van gezonde lunchopties in het leescafé.

Nog veel meer te doen

Naast de Vitaliteitsmarkt bieden de Vitaliteitsweken nog meer interessante activiteiten, zoals de informatiebijeenkomst 'Digivitaler' op 29 april. Deze bijeenkomst richt zich op het gebruik van patiëntenportalen en digitale communicatie met huisartsen. Dat is handig voor het online regelen van afspraken, vragen stellen aan de dokter en het aanvragen van recepten. Maar digitaal is niet voor iedereen even makkelijk te volgen. Na deze bijeenkomst kun je ook gebruik gaan maken van deze digitale middelen voor patiënten.

De weken worden afgesloten met een boeiende lezing getiteld "Ik ben geen man" door Miriam Kaijer, een voorvechter van meer persoonlijke geneeskunde en beter wetenschappelijk onderzoek naar man-vrouwverschillen in de zorg. Kaijer zal op een luchtige en treffende wijze haar zoektocht naar een diagnose delen, waarbij ze ingaat op thema's als bureaucratie, hiaten in het zorgsysteem en foute conclusies.

De lezing vindt plaats op woensdag 15 mei in de Bibliotheek van IJmuiden, van 19:30 tot 20:45 uur. De toegangsprijs bedraagt € 4,- voor leden en € 5,- voor niet-leden.

Meer weten?Kom dan Informatiemarkt op 19 april en geniet van de heerlijke gezonde snacks. Vanaf 12:00 uur in Bibliotheek IJmuiden. De toegang is gratis. Op de markt kun je je inschrijven voor Digivitaler of een kaartje kopen voor de lezing. Opgeven of kaartverkoop kan ook telefonisch via 0252- 525353, via de website www.bibliotheekvelsen.nl of bij de balie van de Bibliotheek. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek om hieraan deel te nemen.