VELSEN - Woensdagavond 13 december vertelt Paul Ferdinandusse over het wereldberoemde kerstverhaal van de vrek Scrooge, die een lesje krijgt van de geest van Kerstmis.

Dickens’ verhaal van de eenzame cynicus Ebenezer Scrooge, die in een enerverende kerstnacht een lesje naastenliefde krijgt van drie geesten, is uitgegroeid tot een van de meest geliefde boeken van de geschiedenis. Sinds de verschijning in 1843 heeft A Christmas Carol een blijvende invloed gehad op hoe wij denken over kerstmis. Wat maakt het verhaal zo boeiend? En wat bewoog Dickens om het te schrijven? Kom er alles over te weten in een avondje Dickens in de Bibliotheek.

Het programma begint om 19:00 uur met inloop en een kopje koffie of thee en volop kerstkransjes. De lezing van Paul Ferdinandusse van the Dickens Fellowship start om 19:15 uur. Na de lezing komen carol singers de avond zingend uitgeleide doen met Britse kerstliedjes van weleer.

Kaarten voor leden van de Bibliotheek zijn € 4,- Kaarten voor niet-leden zijn
€ 5,-. Inclusief koffie of thee.


Met welk boek is het voor jou echt Kerst?

Veel Nederlanders geven aan dat ze graag meer zouden willen lezen, alleen komt het er vaak niet van. Gelukkig zijn er in de winter momenten waarop je met een mooi boek wat extra tijd voor jezelf kan nemen. Kom ook de hartverwarmende boeken ontdekken en lenen deze winter in onze Bibliotheek! De Bibliotheek Velsen biedt met een lidmaatschap onder andere boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten aan, voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap zelfs gratis. Iedereen kan gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de Bibliotheek, alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig. Leden krijgen ook korting op de leukste activiteiten in de Bibliotheek.

Cadeau tip

Ben je nog op zoek naar een leuk cadeau? Geef dan een wereld vol verhalen met de Bibliotheek Cadeaubon. Een abonnement voor een half jaar wat vanzelf weer stopt. Verkrijgbaar bij de balie van de Bibliotheek.