VELSEN - Woensdagmiddag hebben wethouder Sebastian Dinjens (gemeente Velsen) en gebiedsmanager Aan Pander (Natuurmonumenten) gezamenlijk de vernieuwde entree en parkeerplaats van buitenplaats Beeckestijn geopend.

De afgelopen weken hebben Natuurmonumenten en de gemeente Velsen samen hard gewerkt aan de verbetering van de entree en parkeerplaats van buitenplaats. Het wegdek is vernieuwd, de parkeerplaats is opnieuw ingericht, voor de hoofdentree is een voorplein gecreëerd en er is nieuwe bebording geplaatst. Aan de achterzijde van Beeckestijn is de toegang tot de kapelwoning aan de Van Lenneplaan flink opgeknapt.

Ook in het park zelf zijn weer enkele verbeteringen uitgevoerd. Een aantal lanen heeft halfverharding gekregen, waardoor een groot deel het gebied nu ook voor minder-validen beter toegankelijk is.

Als trotse beheerder werkt Natuurmonumenten al enkele jaren aan het uitvoeren van een versterkingsplan voor buitenplaats Beeckestijn. Dit plan is samen met verschillende betrokkenen opgesteld om de cultuurhistorie en de bijzondere tuinstijlen van buitenplaats Beeckestijn te bewaren en de recreatieve mogelijkheden in het park te versterken. Met de herinrichting van de entree is er weer een stukje van dit versterkingsplan gerealiseerd.