IJMUIDEN - Deze maand veel aandacht voor Johannes Vermeer. Op 29 maart de Lezing ‘’ De werken van Vermeer” door kunsthistoricus Juliette Verhofstad.

Juliette vertelt je meer over de schildertechnieken die Vermeer gebruikte en in de 17e eeuw gangbaar waren. Laag over laag schilderen, licht inval en compositie. Van een aantal werken worden interessante details bekeken en besproken. Juliette verzorgt ook een introductie bij de film Dicht bij Vermeer op 25 maart.

Film Dicht bij Vermeer met introductie van Juliette Verhofstad

Op 25 maart kun je naar de film Dicht bij Vermeer in de Stadsschouwburg. Over Johannes Vermeer is veel geschreven maar weinig bekend. Dicht bij Vermeer van Gouden Kalf winnaar Suzanne Raes volgt Gregor Weber, wereldwijd vermaard Vermeer-kenner en conservator van het Rijksmuseum in Amsterdam. Voorafgaand aan de film zal Juliette Verhofstad een inleiding over het werk van Vermeer geven. Meer informatie op de website van de Stadsschouwburg.

Lezing Werken van Vermeer

Op 29 maart neemt Juliette je mee naar de schilderkunst in de 17de eeuw en neemt uitgebreid de tijd om vele details van de schilderijen Vermeer te bespreken. Kom alles te weten over zijn oeuvre en zijn technieken.

Kaartjes voor de lezing zijn verkrijgbaar bij de balie van de Bibliotheek of via de website www.bibliotheekvelsen.nl.

Bibliotheek IJmuiden. Woensdag 29 maart 2023. Aanvang 19.15 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Kosten 5 euro ( 4 euro voor leden).