VELSEN - Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen is opnieuw de locatie voor de viering van de jaarlijkse Coming Out Day in Velsen. Op zondag 10 oktober a.s. organiseert de Velsense Regenboogbrigade, onder aanvoering van het Regenboogloket Velsen en de Velsense schouwburg, ter gelegenheid van de internationale Coming Out Day een theatrale talkshow. Gastheer van de talkshow is theater- en televisiemaker Paul Haenen. Op zijn gastenlijst staan Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken, voormalig Roze in Blauw-vertegenwoordiger Marja Lust, de uit Velsen afkomstige Bisschop Schoon van de Oud-Katholieke Kerk Nederland, de Velsense wethouder Marianne Steijn, ChristenUnie Velsen-steunfractie lid Frank Cornet en ervaringsdeskundige Marijn Baggerman.


In de talkshow onder aanvoering van de Paul Haenen worden het nuttige en het aangename verenigd. Interessante gasten gaan in gesprek over twee actuele LHBTI-thema’s. Die liggen dit jaar op het vlak van veiligheid en geloof. Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken en projectmanager en voormalig politievrouw Marja Lust spreken over het veiligheidsgevoel. Bisschop Schoon, raadslid Cornet en Marijn Baggerman (ex-leerling van een reformatorische school) spreken over de ruimte voor verdraagzaamheid in hun geloof. Daar draagt heel toepasselijk in de talkshow ook de landelijk bekende Dominee Gremdaat alias Paul Haenen zijn steentje aan bij. En natuurlijk wordt ook het publiek van harte uitgenodigd aan de discussie deel te nemen. Muzikale optredens zijn er van de Velsense zanggroep Unity en ambassadeur van het Regenboogloket: Zoë Gerritsen uit Velsen.

De Regenboogbrigade Velsen is een lokaal samenwerkingsverband van COC Kennemerland en Bureau Discriminatiezaken Kennemerland, Stichting Welzijn Velsen, Stichting Regenboog Loket, Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen en de Gemeente Velsen. Met een reeks activiteiten wil de Regenboogbrigade de zichtbaarheid en de kennis van de seksuele diversiteit en daarmee de sociale acceptatie in de lokale samenleving vergroten. Op straat, op school en sportverenigingen en waar dan ook. De stroom aan activiteiten bereikt jaarlijks een hoogtepunt op en rond de Coming Out Day, die dit jaar op 10 oktober in Velsen gevierd wordt.

Na afloop van de talkshow wordt de theaterzaal filmzaal en staan er twee toepasselijke films geprogrammeerd. Om 17.00 uur is dat de Franse feelgood-comedy The Shiny Shrimps en om 20.00 uur de Amerikaanse filmhit Supernova (met o.a. Colin Firth en Stanely Tucci).

Praktische informatie

Datum: zondag 10 oktober 2021
Aanvang: 14.00 – 16.00 uur
Plaats: Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen
Gratis toegang maar reserveren is noodzakelijk via stadsschouwburgvelsen.nl