IJMUIDEN - Op 17, 18 en 19 juni zijn de Archeologiedagen. In de bibliotheek is, in samenwerking met gemeente Velsen, een tentoonstelling over de vondsten in de Lagersstraat in IJmuiden.


Op 15 juni is er een lezing van de betrokken archeologen van de gemeente die op dit moment de vondst conserveren Vanaf 15 juni is er een tentoonstelling over de vondsten in Velsen in de Bibliotheek in IJmuiden. En van 15 juni tot 22 juni kun kinderen meedoen aan een archeologische speurtocht in de Bibliotheek in zowel IJmuiden als in Velserbroek.

Archeologie Lezing op 15 juni

Op woensdag 15 juni is er een lezing van Jan de Koning en Hilde Vermast, beide archeologen die betrokken zijn bij de opgraving aan de Lagersstraat. Tijdens de lezing zullen zij je meenemen in de ontdekkingen van de recente opgravingen aan de Lagersstraat. Wat is er bijzonder aan en wat wordt er met de vondsten gedaan. De lezing is om 19.00 uur in het Theater van de Bibliotheek Velsen.

Speurtocht

In de Bibliotheek in IJmuiden kun je een tentoonstelling bezichtigen over de opgraving aan de Lagersstraat. Met veel informatie over de Late IJzertijd, de tijd waarop de stukken van vondst gedateerd worden. Stukken die gereed zijn kun je daar bewonderen. In de IJmuiden kunnen kinderen met een speurtocht over de vondst in de Lagersstraat. In Velserbroek kunnen de kinderen een speurtocht doen over de Romeinen in Velsen.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekvelsen.nl. Alle activiteiten zijn gratis. Inschrijven voor lezing is aanbevolen. Op de dag zelf langskomen kan ook, maar vol is vol.