VELSEN - Jonge kinderen zijn dol op media. Ze kijken hun favoriete kindertelevisie en bladeren door boekjes. Ze swipen naar filmpjes op internet en spelen spelletjes op de tablet. Als ouder of opvoeder wil je je kind hierbij begeleiden.Maar hoe doe je dat eigenlijk? Ga tijdens de Media Ukkie Dagen (27 maart tot en met 3 april 2020) samen met jouw dreumes, peuter of kleuter op ontdekkingsreis en verken de mogelijkheden van media. Welke boekjes, films en spelletjes zijn geschikt voor jouw kind? Wanneer kies je voor spelen met een beeldscherm, of juist even zonder? Wanneer laat je je kind alleen en waar beleef je juist samen plezier aan?

Tijdens de Media Ukkie Dagen worden jouw vragen over opvoeden met media beantwoord. Je krijgt tips en tools om samen met jouw kind veilig én leuk aan de slag te gaan met media. Het thema is daarom: ‘Boek, site, app: samen spelen op het web’. Bezoek een informatieavond in de Bibliotheek of ga aan de slag met de handige tips op www.mediaukkiedagen.nl!

Informatieavond Van speen tot game
Welke apps zijn geschikt voor mijn kleuter? Leert mijn kind iets van kijken op een scherm? Hoeveel schermtijd is gezond voor mijn peuter? Op deze informatieavond, gemaakt i.s.m. het JGZ, krijg je tips en adviezen hierover.

1 april 2020, van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek IJmuiden | Kosten: leden €2,50 niet-leden €3,50 | kaarten reserveren op www.bibliotheekvelsen.nl of via de balie van de Bibliotheek