IJMUIDEN - De maritieme vakbond Nautilus International heeft Borr Drilling Limited vandaag een ultimatum gesteld om met een goed sociaal plan te komen voor het personeel van het hoofdkantoor in Beverwijk. Het bedrijf, dat voorheen Paragon was, wil dit pand sluiten waardoor mogelijk 70 werknemers op straat komen te staan. Als Borr Drilling niks onderneemt, dreigen er nieuwe protestacties.

Vorige week hield het personeel van Paragon samen met de maritieme vakbond Nautilus een protestactie in de haven van IJmuiden. Borr weigert volgens de vakbond en het personeel met een goed sociaal plan te komen en daarom werd het volgens hen tijd voor actie. Borr komt volgens bestuurder van Nautilis, Bert Klein, niet over de tafel met een redelijk plan wat voldoet aan wat er normaal in Nederland wordt afgesproken.

Bij de overname van Paragon was een bedrag van 200 miljoen Amerikaanse dolllars gemoeid. Met deze overname is er volgens Borr weer een concurrent uit de markt weggekocht. Dit opkopen heeft wel tot gevolg dat er reorganisaties plaatsvinden binnen Borr.