IJMUIDEN - Edyta Kroger en Nadine van Oostende exposeren beide in de Bibliotheek in april en mei. Edyta fotografeert sinds 2015 en gaf zichzelf 5 jaar om er een succes van te maken. Het resulteerde in een eerste expositie in 2022. Het is haar grote wens om in IJmuiden haar foto's te kunnen tonen. Nadine van Oostende studeerde Kunst maar maakte van diversiteit en inclusie haar werk. Naast haar werk maakt ze unieke tekeningen. Met eenvoudig gereedschap zoals papier en fineliner maakt ze fantasierijke en wonderbaarlijke afbeeldingen.

Edyta Kroger
Een indrukkwekkende foto expositie met intense portretten. De in IJmuiden woonachtige Edyta pakte fotografie op nadat ze ernstig ziek werd in 2015 en haar geliefde verloor in een auto ongeluk. Gesteund door veel vrienden en bekenden en de liefde voor fotografie, heeft Edyta haar draai weer gevonden. Met deze tentoonstelling wil ze iedereen die haar hielp en model wilde staan eren en bedanken. Deze expositie is een overzicht van haar werken van de laatste 7 jaar en is te zien in het theater van de Bibliotheek.

Nadine van Oostende
Nadine is gefascineerd door de mens in al zijn facetten. Zijn gezicht, zijn lichaam, zijn geest. Maar ook wat onder de huid zit en zijn gedrag. In haar werk leidt dit tot beelden van menselijke vormen en dierlijke fantasie wezens. Zij maakt hiervoor gebruik van fineliner op papier. Ook past zij collage techniek toe in haar werk en gebruikt hiervoor afbeeldingen uit medische studieboeken. Haar werken zijn te zien in de vitrines van het leescafé in de Bibliotheek.

Te bezichtigen tijdens openingsuren in Bibliotheek IJmuiden in de maand april en mei.