IJMUIDEN - Op woensdag 1 en donderdag 2 november zijn er buurtgesprekken in de Rivierenbuurt in IJmuiden. Dit als onderdeel van het project “Thuis in de Rivierenbuurt” waarbij onderzocht wordt hoe mensen zo lang mogelijk zelfstandig in deze buurt kunnen blijven wonen. Eind november volgt dan ook nog een buurtcafé. De uitkomst van de gesprekken worden gebruikt voor het maken van een buurtplan.

Tijdens de eerste bijeenkomst op 1 november is het gesprek tussen enkele buurtbewoners die de wijk goed kennen, professionals die werken in de Rivierenbuurt en de wethouders Floor Bal en Robert te Beest. Het gesprek gaat over ideeën en vraagstukken die er leven in de buurt zoals wie wonen er in de buurt? Welke voorzieningen zijn er en, welke knelpunten en kansen zijn er? Hoe betrekken buurtbewoners elkaar bij het leven van alledag? Een dag later, op donderdag 2 november 2017 volgt een wandeling door de Rivierenbuurt. Het gezelschap verzamelt zich om 9:30 uur bij de wijkmobiel van gemeente Velsen, op de hoek Rijnstraat/Reggestraat, en loopt vanaf daar een route door de Rivierenbuurt. Onderweg bevragen zij mensen die ze tegen komen; de wandeling brengt de bewoners en professionals langs verschillende, voor deze buurt belangrijke locaties.

Op 22 november aanstaande volgt een buurtcafé waarvoor alle buurtbewoners uit de Rivierenbuurt worden uitgenodigd. Buurtbewoners en professionals die werken in de buurt, gaan dan met elkaar in gesprek over de toekomst van de Rivierenbuurt. Deze beelden worden vertaald naar een buurtplan: wat moet er gebeuren? Welke mensen/organisaties gaan dat oppakken en wanneer? Ook wordt gekeken naar wat nodig is om het buurtplan tot uitvoering te brengen.

Het project “Thuis in de Rivierenbuurt” is onderdeel van de Regionale Woonzorgagenda en wordt mede mogelijk gemaakt door financiering door Provincie Noord-Holland.