IJMUIDEN - Tata Steel Nederland maakt zich op voor een zaak bij de Ondernemingskamer. Zo wordt er geprobeerd om de voorgenomen fusie tussen Tata Steel Europe en het Duitse ThyssenKrupp tegen te houden. Dat meldt het Financieel Dagblad vandaag op basis van ingewijden.

Directie, raad van commissarissen en centrale ondernemingsraad van Tata Steel Nederland willen zorgen dat het zogenoemde structuurregime behouden blijft in IJmuiden. Die bestuursvorm geeft de vestiging in Nederland van het Indiase Tata Steel onder meer zeggenschap over de eigen investeringen.

Lees ook: Grote angst voor nog meer banenverlies bij Tata Steel

"Als de Indiërs niet willen buigen voor wat in Nederland wettelijk verplicht is, dan gaan we naar de Ondernemingskamer", aldus de bronnen in de krant (€). "We werken niet mee aan een ondernemingsstructuur die slechter is dan de huidige governance-structuur."

Lees ook: Directievoorzitter Tata Steel: 2.000 banen op de tocht 'aanzienlijk, maar niet al te groot'

Werk neerleggen
Gisteren nog legden dertig medewerkers van de overslag in de havens van Tata Steel in IJmuiden twee uur lang het werk neer omdat ze duidelijkheid willen over de toekomst. Dat schrijft het Noordhollands Dagblad. Er zouden grotere acties komen als het personeel niet snel weet waar het aan toe is.