WIJK AAN ZEE - Op zaterdag 21 en zondag 22 januari vindt in Wijk aan Zee het Tata Steel Chess Festival weer plaats. Tijdens dit familiefestival worden deze twee dagen van 11.00 uur tot 16.00 uur diverse activiteiten georganiseerd rond het beroemde Tata Steel Chess Tournament.


Speciaal voor kinderen zijn er de Tata-Kids of Steel® Games. Schaken, bewegen en creativiteit zijn dé sleutels in de vorming en groei van het brein van kinderen. Kinderen kunnen dit weekend kennis maken met deze drie elementen. Na het doen van een activiteit binnen alle drie de categorieën ontvangen de kinderen een medaille.


Leuk voor de hele familie
Naast zelf schaken en/of schaakles krijgen, kan er worden gebasketbald, getafeltennist, geschaatst, is er een leuke speurtocht en een heuse bunkerwandeling, kunnen kinderen meedoen aan technisch knutselen en geeft het Tata Steel Orkest een aantal muzikale workshops. Ook is er de mogelijkheid met een bus een rondleiding te doen op het Tata Steel terrein (voor iedereen van 12 jaar en ouder), of naar het Hoogovensmuseum te gaan. Uiteraard is het ook mogelijk om een kijkje nemen bij de topschakers in De Moriaan, of naar het live schaakcommentaar te luisteren in Café De Zon.


Jubileum
De 85e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats in Wijk aan Zee van 13 tot en met 29 januari 2023. De grootmeesters trekken traditiegetrouw ook weer het land in. Op donderdag 19 januari spelen de Masters in het kader van 'Chess On Tour' hun vijfde ronde in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Alle speeldagen zijn na inschrijving gratis toegankelijk voor belangstellenden (aanmelden via www.tatasteelchess.com/visitor-information/) en zijn ook online live te volgen.