IJMUIDEN - Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen sluit op 1 augustus tijdelijk de deuren wegens een verbouwing. Als het theater aan de Groeneweg in IJmuiden heropent, is het uitgebreid met een extra theaterzaal, een aparte filmzaal, een theatercafé en drie dans- en muziekstudio’s.

In afwachting van de heropening lanceert het Velsense theater in samenwerking met gemeente Velsen dit najaar in voormalig Tenniscentrum IJmuiden een vervangend theater: Haventheater IJmuiden. De grote sporthal op weg naar het IJmuidense strand wordt met het zaalinterieur van het theater en een aanzienlijk deel van de bijbehorende theatertechniek omgetoverd tot een theater- en filmambiance voor ruim 650 bezoekers.

Het nieuwe theaterseizoen 2024-2025 in het Haventheater wordt op donderdag 4 juli om 12.00 uur via de website van Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen bekend gemaakt. Theater- en filmliefhebbers hoeven komende seizoenen, ondanks de sluiting, niets te missen. Sterker nog, ze krijgen iets extra’s. Niemand minder dan cabaretdiva Brigitte Kaandorp liet ook háár oog op het Haventheater vallen en presenteert daar exclusief vanaf eind oktober tot en met december dit jaar een grote kerstshow. Kaartverkoop voor dit spektakel start in september.

In de voetsporen van Kaandorp staat een indrukwekkende lijst professionele theatermakers gepland die in het Haventheater

Praktische informatie
De bekendmaking van het complete programma voor het theaterseizoen 2024-2025 vindt plaats op donderdag 4 juli om 12.00 uur. De kaartverkoop start een week later, op donderdag 11 juli om 12.00 uur. Beide zijn beschikbaar via www.stadsschouwburgvelsen.nl. Haventheater IJmuiden is gevestigd in het voormalige tenniscentrum aan de Dokweg 43 in IJmuiden.