IJMUIDEN - Vanaf 1 augustus 2024 ondergaat Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen een ingrijpende verbouwing, waarvoor de deuren tijdelijk gesloten zullen worden. Het historische gebouw, dat dateert uit 1938 en zich bevindt aan de Groeneweg 71 in IJmuiden, wordt gerenoveerd waarbij de kenmerkende sfeer van de huidige zaal behouden blijft. Daarnaast wordt het gebouw uitgebreid met een extra theaterzaal, een filmzaal en een aantal repetitiestudio’s. Naar verwachting neemt de verbouwingssluiting minstens anderhalf seizoen in beslag. Gedurende de sluitingsperiode zal Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen, in samenwerking met de gemeente, op één of meerdere locaties binnen de gemeente een alternatieve programmering aanbieden. De details van deze plannen worden op een later moment bekendgemaakt.Voordat het zover is, luidt de schouwburg het lopende seizoen uit met een feestelijke finaleweek. Onder de titel LICHT UIT LICHT AAN worden van 21 tot en met 28 juli 2024 diverse voorstellingen geprogrammeerd. Hiermee krijgt het publiek, evenals de theatermakers, de gelegenheid om afscheid te nemen van het theatergebouw in de huidige vorm. De plannen voor de finaleweek LICHT UIT LICHT AAN worden stapsgewijs onthuld.

De eerste onthulling betreft een groot theaterfeest op zaterdag 27 juli 2024, speciaal voor de lokale Velsense theatermakers die de afgelopen jaren het podium van de schouwburg hebben beklommen. Het feest biedt plaats voor 700 deelnemers. Ook verenigingen die in het verleden tot de vaste bespelers behoorden, worden uitgenodigd voor deze feestelijke bonte avond. Op het feest krijgen lokale makers de kans om samen herinneringen op te halen, waarbij in de theaterzaal korte optredens worden geprogrammeerd. De avond wordt afgesloten met een spectaculaire finale onder leiding van de Velsenaar Bas Jongsma.

Kijk op stadsschouwburgvelsen.nl voor uitgebreide informatie over en deelname aan de bonte avond op zaterdag 27 juli. Meer details over de finaleweek LICHT UIT LICHT AAN worden op een later moment bekendgemaakt.

Over Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen:

Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen, gelegen aan de Groeneweg 71 in IJmuiden, werd in 1938 gebouwd als de luxe bioscoop REX. In de jaren ’50 en ’60 werd aan de filmfunctie ook een theaterfunctie toegevoegd. Toen het bioscoop- en theatercomplex in de jaren ‘60 overging in gemeentehanden, ontstonden er nieuwe mogelijkheden voor de ontwikkeling van het gebouw tot het bekende theater dat het vandaag de dag is. Het heeft een sterke aantrekkingskracht op theaterliefhebbers in Velsen en in de wijde regio.