Velzen - Woensdag 28 november wordt voor de 3e keer het Sportcongres Velsen in sporthal Zeewijk in IJmuiden georganiseerd. Het congres bestaat uit een afwisselend programma en is specifiek bedoeld voor sportverenigingen. Zij kunnen kiezen uit een gevarieerd aanbod van workshops om hen op weg te helpen naar een (nog) sterkere sportvereniging. Daarnaast is er ruime mogelijkheid om te netwerken en de andere sportclubs te spreken. Kortom een avond om niet te missen! De volgende workshops komen aan bod:

  • Hoe verduurzaam je je sportvereniging?
  • De rookvrije sportomgeving
  • Het nieuwe BTW besluit en de gevolgen voor sportverenigingen
  • Creatieve sessie over: werven en behoud van leden
  • Welkom op de club: gastvrijheid
  • De maatschappelijke waarde van sport

De inspiratiesessie wordt verzorgd door niemand minder dan ex-profvoetballer en voormalig technisch directeur van de KNVB, Hans van Breukelen. In de jaren ’80 en ’90 was hij Nederlands beste keeper. Won met PSV in 1988 de Europa Cup 1 en met het Nederlands elftal het EK. In de inspiratiesessie vertelt hij over zijn ervaringen als sporter, bestuurder en adviseur. Na afloop ontvangen alle sportverenigingen een gesigneerd boek van hem.

Deelname aan het congres is gratis. Bent u geen bestuurder of vertegenwoordiger van een sportvereniging maar wel een sport- of beweegaanbieder en geïnteresseerd om ook deel te nemen? Stuur dan een mail naar: sportzaken@velsen.nl of meld u aan via www.sportcongres-velsen.nl

Het programma:

19.15 uur Inloop met koffie, thee en versnapering
19.30 uur Start en spoorboekje door spreekstalmeester: Gertjan Huijbens
19.35 uur Openingswoord door wethouder sport: Bram Diepstraten
19.40 uur Korte toelichting nieuwe sportprojecten
20.00 uur Workshop ronde 1
20:40 uur Pauze met hapje en drankje
21:00 uur Workshop ronde 2
21.40 uur Inspiratiesessie Hans van Breukelen
22:10 uur Netwerkborrel
22:45 uur Afsluiting