VELSERBROEK - Hij is niet te missen: voor het hoofdkantoor van PWN in Velserbroek is vrijdagochtend een drie meter hoge SmartFlower in gebruik genomen als symbool voor het streven van PWN naar een energieneutrale bedrijfsvoering. De 38 basisschoolleerlingen van de Bosbeekschool in Santpoort-Noord hebben onder begeleiding van PWN directeur Joke Cuperus de bloem voor de eerste keer ontvouwt.

Leerlingen Bosbeekschool
Aan de hand van een quiz hebben de leerlingen kennis gemaakt met duurzaamheid en kraanwater. De jongens en meisjes wisten al veel over het onderwerp en zijn ook thuis bewust bezig met zuinig om gaan met energie. Bijna unaniem konden ze het kraanwater onderscheiden van flessenwater en water met een smaakje. Daarmee komt de hervulbare waterfles van PWN goed van pas, het kraanwater werd met stip op één als lekkerste beoordeeld.

SmartFlower
De fraaie eyecatcher met een capaciteit van 4,5 kWp is een intelligent zonne-energie systeem. De SmartFlower bestaat uit losse zonnepanelen die bij zonsopgang openvouwen. Vanaf vandaag ontvouwt de bloem iedere ochtend automatisch en volgt de zon gedurende de dag om zo zoveel mogelijk energie te vangen.

Zelf energie opwekken
Gezien het grote energieverbruik in al haar locaties en processen wil PWN zoveel mogelijk energie zelf opwekken. Zonne-energie is de best toepasbare bron op de terreinen van PWN. De eigen opgewekte energie draagt bij aan de CO2-neutrale bedrijfsvoering. De SmartFlower is onderdeel van 87.500 zonnepanelen die de komende jaren bij PWN geplaatst worden op velden, daken en water bij onze gebouwen.