IJMUIDEN - Na het succes van ‘Samenlezen’ in Bibliotheek IJmuiden komt deze activiteit nu ook naar Bibliotheek Velserbroek. Op donderdag 11 juli zal Akke Visser van de Culturele Apotheek tijdens een informatiebijeenkomst dieper ingaan op wat ‘Samenlezen’ precies inhoudt. Wat is het? Voor wie is het? En wat kun je verwachten?


‘Samenlezen’ is een geweldige manier om gesprekken op gang te brengen en persoonlijke herinneringen naar boven te halen. Samen genieten van verhalen verrijkt het alledaagse leven. Een samenleesgroep is geen klassieke leesclub of boekenclub. Iedereen kan meedoen, en voorbereiding of voorkennis is niet nodig.

Akke Visser van de Culturele Apotheek legt uit: “In de samenleesgroepen gaat het om het leesplezier, is er ruimte voor ontmoeting én kunnen de deelnemers hun eigen verhaal kwijt. Die combinatie en de begeleiding maakt deze leesgroepen anders dan de meeste leesclubs.”

Maak kennis met ‘Samenlezen’

De informatiebijeenkomst op 11 juli biedt een uitgelezen kans om kennis te maken met ‘Samenlezen’. De bijeenkomst begint om 11:00 uur in Bibliotheek Velserbroek en duurt ongeveer een uur. Daarna zal ‘Samenlezen’ vanaf 18 juli elke twee weken op donderdag in Velserbroek plaatsvinden.

Voor meer informatie of om u aan te melden, kunt u contact opnemen met Bibliotheek Velsen via de website, aan de balie of telefonisch op 0255 525 353.