IJMUIDEN - Bibliotheek Velsen start 24 juli met SamenLezen. Samen verhalen lezen is niet alleen goed voor je taalbeheersing, het brengt mensen ook met elkaar in contact. Een kleine groep mensen komen samen om elkaar korte verhalen, gedichten of passages uit romans voor te lezen.

Iedereen kan meedoen
Bij Samenlezen staat het voeren van een gesprek naar aanleiding van de gelezen literatuur voorop. Iedereen kan daaraan meedoen. Samen lezen wordt ondersteund door de Culturele Apotheek, met suggesties voor thema’s en teksten.

Akke Visser van de Culturele Apotheek: “In de samenleesgroepen gaat het om het leesplezier, is er ruimte voor ontmoeting én kunnen de deelnemers hun eigen verhaal kwijt. Die combinatie en de begeleiding maakt deze leesgroepen anders dan de meeste leesclubs”.
Je leest samen een tekst en je hoeft je dus niet voor te bereiden. Samenleesgroepen kunnen helpen de blik te verruimen en eens anders naar de wereld te kijken, het geheugen te trainen en het zelfvertrouwen te vergroten door actief mee (voor) te lezen.


Maak ook kennis met SamenLezen
Geniet je ook van een bijzonder verhaal of een mooi gedicht? Kom dan samen verhalen lezen en verhalen vertellen. Op 24 juli, 7 augustus of 21 augustus. Van 11:00 uur tot 12:00 uur. Bibliotheek IJmuiden.
Je kunt je opgeven via de website, de balie van de Bibliotheek of telefonisch. Deelname is gratis.