VELSEN - Bibliotheek Velsen begin deze zomer gestart met Samen Lezen. Samen verhalen lezen is niet alleen goed voor je taalbeheersing, het brengt mensen ook met elkaar in contact. Een kleine groep mensen komen samen om elkaar korte verhalen, gedichten of passages uit romans voor te lezen.

Iedereen kan meedoen

Bij Samenlezen staat het voeren van een gesprek naar aanleiding van de gelezen literatuur voorop. Iedereen kan daaraan meedoen. Samen lezen wordt ondersteund door de Culturele Apotheek, met suggesties voor thema’s en teksten.

In de Samen Lees -groepen gaat het om het leesplezier, is er ruimte voor ontmoeting én kunnen de deelnemers hun eigen verhaal kwijt. Je leest samen een tekst en je hoeft je dus niet voor te bereiden. Die combinatie en de begeleiding maakt deze leesgroepen anders dan de meeste leesclubs”.

Wat de deelnemers er van vinden: “Elk onderwerp bekijk je door het samen lezen door een andere bril”, “Ik vind Samen Lezen prachtig, heel leerzaam en gezellig! En ik wil het niet missen.”

Maak ook kennis met Samen Lezen

Geniet je ook van een bijzonder verhaal of een mooi gedicht? Kom dan samen verhalen lezen en verhalen vertellen. Op 21 augustus, 4 september of 18 september. Van 11:00 uur tot 12:00 uur. Bibliotheek IJmuiden.

Je kunt je opgeven via de website, de balie van de Bibliotheek of telefonisch. Deelname is gratis.