VELSEN - Stadsschouwburg en Filmtheater Velsen is opnieuw de locatie voor de viering van de jaarlijkse Coming Out Day in Velsen. Na de theatrale talkshow zondag 10 oktober, waarin de bekende theatermaker Paul Haenen landelijke en lokale gasten ontvangt, organiseert de schouwburg in samenwerking met de Velsense Regenboogbrigade op maandag 11 oktober een Roze Ontbijt.

Het ontbijt start om 08.30 uur. Dit jaar zitten zo’n 200 leerlingen van het Ichthus Lyceum uit Driehuis aan tafel. Het Ichthus Lyceum onderstreept graag door middel van het Roze Ontbijt voor zijn derdeklassers het belang van het vergroten van de sociale acceptatie van de seksuele diversiteit. Én van voldoende ruimte voor verdraagzaamheid en daardoor ook zelfacceptatie.

Na hun Roze Ontbijt in de schouwburgfoyer krijgen de leerlingen in de theater/filmzaal van schouwburg de gloednieuwe Nederlandse Speelfilm ANNE+ voorgeschoteld. Een uniek buitenkansje voor de scholieren, want de film beleeft die avond pas haar échte wereldpremière. Ook krijgen de leerlingen na afloop van de film gelegenheid om met een aantal makers van de film, waaronder actrice Eline van Gils na te praten.