VELSEN - Door het afblazen van de kerstmarkt in Santpoort-Noord op 15 december 2019 kwam de donatie voor het Hospice Heideberg in de knel. Rotary had een loterij georganiseerd met prachtige prijzen, maar in verband met het weer, werd de kerstmarkt afgeblazen. Het Hospice heeft uiteindelijk toch een bedrag van 1.750 euro in ontvangst kunnen nemen voor de aanschaf van de nodige zaken zoals onder andere lakens.

Dank aan Telstar
Onder de prijzen waren 100 kaartjes voor de wedstrijd Telstar-Jong AZ op zondag 22 december a.s. Ondanks dat de loterij niet door ging heeft Telstar gevraagd aan Rotary om een goede bestemming voor deze kaarten te zoeken. Dat is gelukt! In het kader van sporteducatie gaan 100 leerlingen met begeleiding naar de wedstrijd. Directeur Marc Boelsma van het Vellesan College heeft als dank ook nog een bijdrage geleverd aan de donatie voor het Hospice.

Andere prijzen
De food-artikelen die als prijs beschikbaar waren zijn gedoneerd aan de voedselbank. De andere prijzen worden gebruikt bij een loterij tijdens het ‘Jeans Gala’ dat Rotary medio april 2020 organiseert.

Op de foto overhandigt de voorzitter van Rotary Velsen, Jan Willem Bruntink, de kaarten aan de directeur van het Vellesan College, Marc Boelsma.