IJMUIDEN - Vorig jaar heeft Fysiotherapie Maas een succesvolle eerste editie van het ReStart2Run programma gedraaid. Dit jaar in April gaan zij van start met een vernieuwde editie van het ReStart2Run programma. Wederom wordt er weer een afwisselend programma samengesteld met trainingen op verschillende locaties, waaronder een hardloopsessie op het strand en de Zuidpier.

Wanneer je start met hardlopen is het belangrijk om dit op een verantwoorde manier te doen, zodat blessures voorkomen worden. Voor iedereen die een beetje extra begeleiding nodig heeft of juist als u wilt voorkomen dat die oude blessure weer terugkomt heeft Fysiotherapie Maas het ReStart2Run programma ontwikkeld. De doelstelling van dit programma is het vertrouwen in hardlopen terug winnen en blessurevrij je doel te behalen.
ReStart2Run is een 8 weken durende hardloopcursus. Eén keer peer week vindt een groepstraining plaats gericht op het verbeteren van de looptechniek, oefeningen ter blessurepreventie en het opbouwen van de conditie. Naast het volgen van de wekelijkse groepstrainingen krijgen de deelnemers een individueel loopschema om de loopafstand geleidelijk op te bouwen. Daarnaast wordt jouw sportbelasting in de gaten gehouden en wordt een inschatting gemaakt of je gevoelig bent voor het oplopen van een blessure.

Op Donderdag 28 maart van 19:30 tot 20:30 organiseert Fysiotherapie Maas een informatiebijeenkomst over ReStart2Run aan de Grahamstraat 105.
Deze informatiebijeenkomst is kosteloos en vrijblijvend. Aanmelding wordt op prijs gesteld. Aanmelden kan via: info@fysiomaas.nl of telefonisch: 0255-532211.