IJMUIDEN - Op de planken van de Velsense Stadsschouwburg keert Ernest Beuving terug met zijn nieuwste voorstelling De klap van de korenmolen, door hem ook wel een spoedcursus geluk genoemd. De allround cabaretier wordt hierbij ondersteund door Zanggroep Sparkle Velsen! De knotsgekke persiflages en pareltjes van nummers van Ernest, in combinatie met de prachtige stemmen van het vrouwenkoor, zorgen voor een unieke theaterbeleving. Ontsnap even uit de dagelijkse sleur en kom op zaterdag 25 januari naar de Stadsschouwburg Velsen!

Cabaretier Ernest Beuving maakte jarenlang sier in cabaretland met zijn droogkomische duo Ernesto & Marcelino, waaraan ook de broer van Herman Finkers was verbonden. Sinds een paar jaar pakt Ernest als solist goed uit. Met typetjes en persiflages ontpopte hij zich tot een smaakvolle entertainer waarmee hij een groot publiek kan vermaken.

Hoe ziet professioneel cabaret gemixt met lokale makers eruit? Het antwoord: een perfecte samenkomst van twee verschillende vormen podiumkunst. Beuving en Sparkle vullen elkaar op muzikaal gebied perfect aan. Naast het repertoire van Ernest, zal Sparkle ook nummers onder het thema ’75 jaar vrijheid’ ten gehore brengen, waaronder I want to break free van Queen en Labi Siffre’s Something inside me so strong.

Sparkle Velsen is opgericht in 1997 door dirigent en arrangeur Frank Anepool. Het koor bestaat uit 55 vrouwen, verdeeld over 3 stemgroepen: alten, mezzosopranen en sopranen. De talentvolle dames zingen nummers in verschillende genres, zoals pop, musical en filmmuziek. De leden leren van elkaar, inspireren elkaar en creëren overal gezelligheid. Dé reden dat zij voor lange tijd bij dit koor blijven en samen onvergetelijke momenten kunnen overbrengen.