VELSEN - De landelijke leesbevorderingscampagne ‘Geef een prentenboek cadeau’ was een succes; klanten van Kennemer Boekhandel in Haarlem hebben maar liefst 26 prentenboeken van Woeste Willem aan de VoorleesExpress Velsen gedoneerd! Voor € 2,50 waren de boeken te koop bij Kennemer Boekhandel. Wie er eentje extra kocht doneerde deze aan de kinderen van de VoorleesExpress Velsen.

De VoorleesExpress Velsen, uitgevoerd door Bibliotheek Velsen, leest voor aan kinderen met een taalachterstand. Een vrijwilliger doet dit 20 weken lang bij een gezin thuis of wanneer dit niet mogelijk is, digitaal. Bibliotheekadviseur Nadine van Oostende bedankt alle klanten die een prentenboek van “Woeste Willem” hebben gedoneerd. “Ik ga ze uitdelen aan onze voorlezers. Zij geven het boek dan cadeau aan de kinderen uit hun voorlees-gezin. Omdat de kinderen die meedoen aan de VoorleesExpress Velsen veelal tweetalig worden opgevoed, is dit boek extra leuk voor hen. Het boek wordt namelijk in 27 verschillende talen voorgelezen”. Je luistert de audio-vertalingen van Woeste Willem op www.prentenboekeninalletalen.nl. Woeste Willem is een humeurige en mopperende zeerover. Hij sluit vriendschap met het jongetje Frank en vertelt hem al zijn avonturen. Het boek is niet nieuw, maar verscheen voor het eerst in 1992

.De missie van de leesbevorderingscampagne ‘Geef een prentenboek cadeau’ is om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Kennemer Boekhandel in Haarlem heeft zich hard gemaakt voor deze mooie missie en besloten de gedoneerde boeken te schenken aan de VoorleesExpress Velsen. “Met de VoorleesExpress Velsen willen we ouders en kinderen laten ervaren hoe leuk lezen en taal is.” aldus Nadine van Oostende. “Ik was dan ook super enthousiast toen Mireille de Haan van Kennemer Boekhandel voorstelde om de boeken van deze campagne aan ons te doneren!”

Mireille de Haan is ook voorlezer geweest bij de VoorleesExpress Velsen. “Ik draag dit mooie project een warm hart toe en raad het iedereen aan om ook een keer mee te doen als voorlezer!” aldus Mireille de Haan.

Lijkt het je ook wat om voorlezer te worden bij VoorleesExpress Velsen? Neem contact op met jwinkel@bibliotheekvelsen.nl.