IJMUIDEN - Op zaterdagmiddag 9 april zijn alle kinderen van harte welkom om palmpaasstokken te komen maken in verenigingsgebouw De Bolder. Op zondagmorgen 10 april (Palmzondag) mogen de kinderen met hun palmpaasstokken meedoen in de palmprocessie in de kerk.

Een palmpaasstok is een houten kruis dat met gekleurd crêpepapier en snoepjes versierd wordt. De hele versiering heeft een symbolische betekenis die uitgelegd wordt. Bovenop het kruis wordt een haantje van papier geprikt. Tijdens de viering van Palmzondag (zondag 10 april) is er een palmprocessie door de kerk; er worden palmtakjes aan de palmpaasstokken bevestigd en de kinderen dragen de stokken mee in een feestelijke optocht door de kerk.H

et knutselen aan de palmpaasstokken begint op zaterdagmiddag om 14.30 uur in verenigingsgebouw De Bolder aan de Bloemstraat 124 in Oud-IJmuiden. Je hoeft je niet vooraf aan te melden. Contact munchharald@gmail.com of bertennanda@ziggo.nl

De dienst van Palmzondag begint op zondag om 10.00 uur in de oud-katholieke kerk aan de Koningin Wilhelminakade 119. Ook wie geen stok heeft gemaakt is van harte welkom.

Met de viering van Palmzondag gedenken christenen de intocht van Jezus in Jeruzalem. Het is het begin van de Goede Week, de week voor Pasen, waarin Jezus' lijden en sterven worden herdacht. Met Pasen, het belangrijkste christelijke feest, wordt Jezus' verrijzenis uit de dood gevierd.