IJMUIDEN - De grootste zeesluis ter wereld ligt weer in IJmuiden! De imposante waterkering wordt op woensdag 26 januari geopend door Koning Willem-Alexander. Citymarketing Velsen | .IJmuiden laat dit bijzondere moment niet onopgemerkt voorbijgaan en heeft een unieke herinnering laten maken. Voor de basisscholen in Velsen is een kleurwedstrijd uitgeschreven.


Tekening Eric J. Coolen
Geïnspireerd door de wandtegel uit 1930, toen de Noordersluis werd geopend door Koning Wilhelmina, heeft Citymarketing Velsen | .IJmuiden een unieke herinnering laten maken door de bekende tekenaar Eric J. Coolen. Vanaf de officiële opening zijn bij souvenirwinkel Groeten uit IJmuiden verschillende producten te koop waarop de tekening van Coolen is afgebeeld. Ondernemers die ook iets met de tekening willen doen kunnen zich melden via info@ijmuiden.nl.

Kleurwedstrijd basisscholen
Voor de onderbouw en middenbouw van de basisscholen in Velsen heeft citymarketing een kleurwedstrijd uitgeschreven met de tekening van Eric J. Coolen als basis. De leerling met de mooiste kleurplaat wint een rondleiding met de hele klas over Zeesluis IJmuiden. De verkiezing vindt plaats op vrijdag 11 februari 2022. Daarna neemt citymarketing contact op met de school van de winnende leerling. De rondleiding door een professionele gids van SHIP vindt plaats als de coronamaatregelen zijn versoepeld of opgeheven.

Vissenloop over Zeesluis IJmuiden
De Vissenloop leidt de wandelaars dit jaar over Zeesluis IJmuiden. De opening van de grootste zeesluis is voor de organisatie aanleiding om de krachten te bundelen met Citymarketing Velsen | .IJmuiden en de winkeliersvereniging in het centrum van IJmuiden. Om deze reden is de wandeltocht voor KWF Kankerbestrijding verplaatst naar zaterdag 21 mei 2022. Alle deelnemers ontvangen een unieke herinnering aan de opening van Zeesluis IJmuiden.

Opening online te volgen
De opening van Zeesluis IJmuiden vindt plaats zonder publiek. Om te zorgen dat iedereen toch bij dit bijzondere mijlpaal kan zijn, is er een feestelijk en interessant online programma. Op 26 januari 2022 vanaf 14.45 uur wordt dit live uitgezonden via openingzeesluisijmuiden.nl en op NH Nieuws.