VELSEN - Het culturele seizoen gaat weer beginnen! Op zaterdag 3 september kun je proeven van het nieuwe aanbod en mee doen met allerlei activiteiten in de Bibliotheek in IJmuiden. De Bibliotheek is een plaats voor ontmoeting, om je kennis te verrijken en jezelf te blijven ontwikkelen van jong tot oud. Van kinderactiviteiten tot hulp bij digitale vaardigheden, taal en lezen. We bieden een podium voor lokale kunstenaars met exposities. Samen met onze sociale partners bieden we tal van spreekuren om je persoonlijk te kunnen informeren. KunstForm heeft een gevarieerd cursusaanbod van dans, theater, literatuur, muziek, beeldende kunst, nieuwe media, erfgoed en architectuur. Ook de Volksuniversiteit heeft een aantrekkelijk aanbod van cursussen voor volwassenen, laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk.

Wat is er te doen op zaterdag 3 september?
Je bent vanaf 10:00 – 14:00 uur welkom in de Bibliotheek van IJmuiden. Er zijn verschillende informatiestands zoals het OV Reisloket. Bij het OV Reisloket krijg je antwoord op je praktische vragen of een persoonlijk reisadvies en een OV chipkaart met een tegoed van 5 euro.

De BAAK van Socius is geopend waar je gratis een kopje koffie kunt drinken. Er is een boekenverkoop en er zijn danslessen voor peuters en kleuters (tot 12:00 uur). Je kunt je taal en cultuurkennis testen bij de stand van de Volksuniversiteit. Er is een workshop programmeren voor de jeugd met kleine robotjes, een kraam waar je creatief werk van de Hartekamp kunt kopen en je kunt de expositie van de cursisten van Marcella van Zanten bekijken. Kom gezellig handwerken bij de Handwerk club de Bieb en maak kennis met alle bestaande en nieuwe activiteiten van de Bibliotheek, KunstForm en de Volksuniversiteit. Neem het programmaoverzicht voor het najaar mee of schrijf je direct in voor de activiteiten van dit najaar.

Voor de activiteiten op de open dag hoef je je niet aan te melden, je kunt op meerdere momenten gedurende de dag deelnemen.
Kijk voor meer informatie op onze website www.bibliotheekvelsen.nl.
Tot snel in de Bibliotheek!