IJMUIDEN - De scholen zijn weer begonnen en de vakantie is weer achter de rug. De regelmaat is weer terug binnen het gezin en je kan terugkijken op een mooie vakantie. Een actieve of juist een luiervakantie, maar in ieder geval een paar dagen of weken niet wakker worden met die dagelijkse wekker, die over het algemeen altijd iets te vroeg afgaat.

Dat is hoe de vakantie er ( voor mij en denk met mij meerdere) ideaal uit zou zien, maar heb je wel lekker geslapen? Of heb je je geestelijk kunnen ontkoppelen van jouw werk, maar was dat bed op jouw vakantiebestemming niet om over naar huis te schrijven!

Als ik naar mijzelf kijk leg ik altijd te veel druk op die laatste dagen voorafgaand van mijn vakantie. In je hoofd heb je meerdere to do lijstjes gemaakt en niet eens allemaal op jouw werk gericht. Want je kan natuurlijk niet op vakantie zonder die heerlijke korte broek, nog even mijn favoriete boek halen bij de bieb en hebben we nog wel genoeg zonnebrand om mee te nemen. En heb ik de eerste dagen nodig om mij over te kunnen geven aan “het vakantiegevoel”.

Ik neem je even terug mee naar je werk. Nog ettelijke dingen die afgerond moeten worden en je werk zo achter laten dat jouw collega alles kan terug vinden of kan overnemen tijdens die weken vakantie. Statische lange dagen waarbij je vaak in verkeerde houding aan de slag gaat. Je voelt je nek en rug wel, maar ach nog even doorgaan en dan heb je vakantie. Maar daar gaan we juist de fout mee in, want hoe beter en ontspannender je achter dat bureau zit, hoe sneller je dat to do lijstje kunt afhandelen. Daarom is het zo belangrijk om ook op jouw werkplek te ontspannen, ja je leest het goed ontspannen op de

Daily Balance Massage kan jou hierbij helpen, door stoelmassages te komen geven op de werkplek. Een stoelmassage kost jouw ongeveer 20 minuten van jouw werkdag, waarbij je even wordt weggetrokken van jouw werkplek en achter het beeldscherm vandaan. Je kunt tijdens deze 20 minuten even jouw gedachten los trekken van de opdracht waar je compleet wordt ingetrokken. Maar je komt na deze 20 minuten weer verkwikkend en fris terug. En zal dan een frisse blik kunnen hebben op dat stuk waar je al de hele ochtend mee bezig bent.

Stoelmassage is een mooi en goed middel om je te laten ontspannen maar wel alert te houden, we willen natuurlijk niet na de stoelmassage gapend en slaperig terugkomen op de werkvloer. Juist de combinatie van de ontspanning in de rug, nek en armspieren en de verkwikkende afsluiting zorgt dat je juist fitter voelt.

Heb jij bij het lezen van dit artikel het gevoel dat dit een ideale toepassing zou zijn op jouw werkplek, ga hierover in gesprek met jouw werkgever. Er zijn namelijk meerdere mogelijkheden om dit te integreren binnen het bedrijf waar jij werkzaam bent.

Op mijn website heb ik summier uit één gezet wat de mogelijkheden zijn om als werkgever de stoelmassages aan te kunnen bieden binnen het bedrijf. Maar als je goed voorbereid in gesprek wilt gaan met jouw werkgever neem dan zelf contact met mij op of kom naar één van de stoelmassage dagen in mijn praktijk in IJmuiden. Op zondag 30 september en 7 oktober ( van 10:00 uur tot en met 15:00 uur) hou ik stoelmassage try-outs. Op deze dagen kan je een stoelmassage ondergaan voor een flink gereduceerd tarief, van €12,50 per behandeling.

Je dient je voor deze dagen aan te melden via de mail info@dailybalancemassage.nl.