IJMUIDEN - Op dinsdagen in augustus organiseert de Bibliotheek Ontdekkingsfestijn voor kids van 6 tot 12 jaar. Bij Ontdekkingsfestijn ga je door spel en lol verschillende exotische, verre landen ontdekken.

Elke dinsdagmiddag van 13:30 – 15:30 uur staat een land centraal. Gedurende de middag maak je op verschillende manieren kennis met het land. Je kunt de hele middag leuke dingen doen en je krijgt ook nog limonade en wat lekkers.

Brazilië op 1 augustus
Het ritme van de samba neemt je mee naar het swingende Brazilië. Maak je eigen trommel en je speel eigen ritme. Dans mee op het samba ritme en sluip door de biebjungle op zoek naar limo en wat lekkers.

Hawaii op 8 augustus
Gooi je heupen los met de hoela hoep en gooi de meeste kegels om met een kokosnoot. Maak je eigen bloemenkrans en vang een humuhumunukunukuapua.

Australië op 15 augustus
De Aboriginals gebruiken hun Aboriginal art om hun geschiedenis door te geven. Beschilder je eigen boemerang met Aboriginal kunst en leer alles over Australische dierenpoep.

Japan op 22 augustus
Deze middag ontdek je de Japanse ninja’s en speel je natuurlijk een spelletje mikado. Leer hoe je origami vouwt en ontdek de gekste drankjes en hapjes uit Japan.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekvelsen.nl. Toegang is gratis. Er is plek voor 20 kids. Kom op tijd dan kun je aan alle activiteiten mee doen.