SANTPOORT - Nog een paar dagen en dan barst het stoomgeweld los op de groots opgezette Oldtimerdag Santpoort 2022.

Zaterdag 10 September vanaf 10:00 uur gaan de poorten open van de landerijen nabij de Ruïne van Brederode om te gaan genieten van de vierde Oldtimerdag Santpoort.

Doorlopende demonstraties van de vele stoommachines maar ook van de brandweer stoomspuiten. Schrik niet van de roep: “Braaaaand”. Kijk uit voor het gestamp van de paardenhoeven die de Brandweer stoomspuit voort trekken.

De enorme gigant Whispering Giant met zijn helikoptermotoren. Oren dicht! Maar ook al die prachtige oldtimer voertuigen, brommers, motoren en niet te vergeten tractoren. Al die stoommachines die aan de wieg hebben gestaan van de industriële revolutie! Oud ontmoet nieuw, dat gebeurt deze dag.

De gehele dag is het een komen en gaan van oldtimer luxe auto’s, motoren, brommers en tractoren. Laat je verrassen door de verhalen van de eigenaren van al dat moois. Vele hobby uren gaan er in die prachtige voertuigen zitten. Doorlopende demonstraties van stoom, maar ook doorlopende kinderactiviteiten.

En wat te denken van de van de Nederlands kampioen Trial?

Alex van de Broek demonstreert zijn kunsten op zijn trialmotor. Natuurlijk zijn de kleintjes niet vergeten. Een springkussen? Nee joh, natuurlijk niet! Zóóó ouderwets. Wij hebben twee echte gravers op een hoop zand waarmee je grond kunt verplaatsen. Maar ook hebben we een heuse zweefmolen en een echte stoomtrein die op zijn station stopt en waar je kunt instappen. Niet alleen stoom voor de groten, maar ook voor de kleintjes rijden er stoommachientjes.

Voor de inwendige mens kun je een biertje of wijntje halen en voor de kinderen is er gratis limonade. Heb je intussen lekkere trek gekregen? Cateraar van Es uit IJmuiden pakt weer groots uit om je honger te beteugelen. En tot slot een geweldig optreden van Neerlands enige, echte, Rockband The Clarks( ja, die ja!) En de toegang is GRATIS!