SANTPOORT - Na het door de corona niet doorgaan in 2021 van de oldtimer dag Santpoort, gaat het op 10 september 2022 wél lukken om de weilanden aan de voet van de ruïne van Brederode met Oldtimers te vullen. Het kabaal van de stoomfluiten nemen we voor lief.

Zoals u van de organisatie gewend bent zal het terrein ingenomen worden door een groot aantal Oldtimer voertuigen. Diverse stoomwalsen, een dorsmachine aangedreven door een stoommachine, een brandweer stoomspuit welke getrokken wordt door paarden, stationair draaiende brandweer stoomspuiten, Oldtimer motoren en race motoren, Oldtimer tractoren, bromfietsen, vrachtwagens, maar bovenal Oldtimer luxe auto’s welke gepoetst opgesteld worden door onze donateurs / eigenaren. Het is te veel om op te noemen. Is uw veteraan eraan toe om getaxeerd te worden? Het toonaangevende taxatiebureau Gratama & Luxwolda Classic Car Taxaties biedt een taxatie tegen een gereduceerd tarief van €90,00 inclusief btw.

Tevens zijn er demonstraties van Alex v.d. Broek. Hij “vliegt” op zijn crossmotor over diverse
hindernissen zoals grote rioolbuizen, betonblokken, etc. Hij gaat bijna verticaal omhoog tegen obstakels. Alex is diverse malen kampioen trial rijden van Nederland geweest.
Voor de bromfietsen, luxe auto’s, motoren en tractoren(rondje Tour de Bal) zal er een rit uitgezet worden door onze prachtige, wijde omgeving.

Veel stoom, veel voertuigen, veel amusement, en heel veel Oldtimers. Maar ook het bulderen van de Wishpering Giant zal ook niet onopgemerkt blijven. Drie helicoptermotoren laten horen als dit monster meedoet aan trekker trek wedstrijden met zijn 5700 PK’s. Spektakel!
Een deel van het terrein zal ingericht worden met marktkramen. Wie weet vind je nog iets van je gading.

Ook worden de kleintjes niet vergeten. We laten een stoomtreintje rijden en er is een team voor de kids aanwezig. Spelletjes, tekenen, knutselen. Zij zullen zich niet vervelen. Voor de inwendige mens is er catering voorzien van terrasjes.
Als klapstuk van deze dag gaan wij afsluiten met onze enige echte Nederlandse rockband
“The Clarks”.(Ja, die ja!)

Toegang is gratis en ook uw fiets of auto kunt u gratis stallen.
Kortom, 10 september 2022 móét je meegemaakt hebben. Het perfecte dagje uit voor het hele gezin.