NOORD HOLLAND - Er werd al voorspeld dat het volgende week wel eens heel koud kan worden. Sinds vandaag geven de meters van het Europese weerstation aan dat het kwik in Nederland vanaf zondag nóg verder gaat dalen dan gedacht.

Volgens NH-weerman Jan Visser zijn de voorspelling heel gedetailleerd en is de kans zeer groot dat het langdurig koud wordt. "Vorig week werd voorspeld dat het vijf tot acht graden ging vriezen, maar tel er nog maar twee graden bij op. Het wordt gewoon bijzonder koud", aldus Visser. De weerman voegt eraan toe dat er ook een vlokje sneeuw kan vallen.

Lees ook: Uitzonderlijke kou in aantocht: "Kans heel groot dat we kunnen schaatsen"

Met deze kou mogen de schaatsen voor volgende week dus onder het stof vandaan worden gehaald. De verwachting is dat er zo maar eens zeven tot acht centimeter ijs komt te liggen. Grote kans om een mooi schaatstochtje op natuurijs te rijden.

Elfstedentocht

Dan wordt er stiekem ook aan de Elfstedentocht gedacht. Dat is volgens Visser op dit moment niet mogelijk. "Daarvoor schijnt de zon te veel en wordt het ijs niet dik genoeg. Maar een rondje op een ondergespoten grasveld of een meertje gaat zeker lukken volgende week."