IJMUIDEN - IJmuiden is binnenkort een natuurspeeltuin rijker. Op de Orionweg, op de plek waar vroeger de oude speeltuin zat, wordt hard gewerkt aan de natuurspeeltuin.

Er wordt donderdagmiddag geboord, gezaagd en geslepen door werklieden. Ze doen er alles aan de nieuwe speeltuin, die nu nog een zandvlakte is, klaar te hebben voor 21 juli. Dan is de officiële opening, een moment waar voorzitter Rianne de Smit verlangend naar uitkijkt. "We kunnen niet wachten", zegt ze. "Aan de andere kant maakt het me ook wel een beetje nerveus, want er moet nog best veel gebeuren."

Dat werk staat los van de installatie van de speeltoestellen waar de professionals van De Twee Heeren druk mee zijn. Rianne is meer achter de schermen bezig. "Er moet nog van alles geregeld worden. Er moeten mensen komen voor de horeca en meer van dat soort zaken. Dat lukt allemaal, maar het is wel spannend."

Terug naar de basis
Hoewel dus nog niet officieel open, hebben de kinderen van Zeewijk de speeltuin al gevonden. Hun gegil klinkt boven de herrie van de boor- en zaagmachines uit. Ze vermaken zich duidelijk uitstekend. Rianne: "Het is leuk om te zien hoe goed ze zich hier vermaken. Ja, in zekere zin is het terug naar de basis. Het is wat je vroeger deed: buiten spelen, maar dan met een hek eromheen."