VELSEN - Vrijdag 27 november overhandigde burgemeester Frank Dales officieel de sleutels van een nieuwe ‘fourwheeldrive ambulance’ aan Sven van den Goorbergh, voorzitter van de IJmuider Reddingsbrigade. Deze handeling bevestigt de uitstekende relatie tussen de gemeente en deze vrijwilligersorganisatie die zo belangrijk en beeldbepalend is op de stranden van gemeente Velsen.

Burgemeester Dales: “De vrijwilligers van de reddingsbrigade zijn van groot belang voor onze kustplaats. Ik ben fan geworden, omdat ik onder de indruk ben van wat de reddingsbrigade doet voor onze inwoners, de badgasten uit de regio en toeristen. De medewerkers zijn er niet alleen voor de veiligheid, ze zorgen er ook voor dat jij je welkom voelt op onze stranden. Een visitekaartje om trots op te zijn. Ik ben blij dat onze gemeenteraad het geld voor deze nieuwe auto beschikbaar heeft gesteld, en wens de IJmuider Reddingsbrigade er veilige kilometers mee toe.

Voorzitter Van den Goorbergh: “We noemen deze vierwielaangedreven ambulance van Toyota ons nieuwe werkpaard. Dit paard komt precies op het goede moment want de voorganger was echt aan vervanging toe, en natuurlijk willen wij ook het komende strandseizoen van betekenis zijn voor iedereen op het strand en in de directe omgeving. Deze ambulance, die we zelf ontwikkeld hebben en die speciaal voor ons gemaakt is, is noodzakelijk omdat de reguliere ambulances van de veiligheidsregio het strand niet op kunnen.

Minstens zo belangrijk als de nieuwe 4WD, vind ik de samenwerking met de gemeente die al tientallen jaren hecht is en die we nog hechter maken. De reddingsbrigade professionaliseert en dat zien we terug in het structureren van onze samenwerking. Binnenkort leggen we onze afspraken vast in een dienstverleningsovereenkomst. Die verwacht ik begin 2021 met de burgemeester te kunnen ondertekenen, dat is de volgende mijlpaal om naar uit te kijken.”