VELSEN - Eén boek, duizend gesprekken. Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Daarom geeft de Bibliotheek in november een boek cadeau – om te lezen en samen over te praten. Met Nederland Leest sluit de Bibliotheek aan bij haar maatschappelijke opgaven: bevorderen van lezen, bevorderen van digitale inclusie en stimuleren van persoonlijke ontwikkeling.


Oud worden jong blijven

Nederland Leest gaat in 2022 over het ouder worden in deze tijd: we worden met z’n allen gemiddeld steeds ouder, maar we blijven ook steeds fitter. Oud worden willen we allemaal, maar tegen het proces van ouder worden kunnen we best opzien; het ouder worden van onszelf en het ouder worden van de mensen in onze omgeving. Hoe word je op een fijne manier ouder? Hoe blijf je fit en vitaal? En hoe zorg je ervoor dat je in elke levensfase contact houdt met je medemens?


Mevrouw mijn moeder

Met Mevrouw mijn moeder richtte Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder: het is een meeslepend en ontroerend verhaal over ouder worden met veerkracht en zelfbeschikking. Maar ook over het aanpassingsvermogen van een Indische oude dame aan Nederland. In de maand November is een exemplaar gratis af te halen voor de leden van de Bibliotheek*

'Mijn moeder staat centraal in dit boek, dat zo prachtig aansluit bij het thema "Oud worden, jong blijven". Ze weigerde naar een bejaardentehuis te gaan: ouder worden zou zij wel even op haar eigen manier doen. Er is geen groter goed dan waardig oud te mogen worden, op je eigen voorwaarden.'
– Yvonne Keuls

Pop Up Leesclubs
Pop up leesclub over het boek van Yvonne Keuls Mevrouw mijn moeder. Praat mee in de pop up leesclub onder leiding van Miek van de Sande, ambassadeur van Senia Noord-Holland, onder het genot van koffie of thee.
Bibliotheek Velserbroek | 21 nov | 14:00 -16:00 uur
Bibliotheek IJmuiden | 24 nov | 10:00 – 12:00 uur
Toegang is gratis, wel graag even inschrijven via de balie of de website.