VELSEN - Eén boek, duizend gesprekken Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek, dat lezers cadeau krijgen van de bibliotheek; hét centrum voor ontmoeting en gesprek.

Kleine geschiedenis, grote verhalen
Het thema van Nederland Leest voor 2020 sluit daar perfect bij aan: Kleine geschiedenis, grote verhalen. Aan de hand van dit thema krijgen lezers de mogelijkheid om in hun eigen geschiedenis te duiken met behulp van de bibliotheek: de geschiedenis van hun eigen familie of van de stad of streek waarin ze wonen. Met behulp van Delpher kan worden gezocht in een gigantisch krantenarchief met ruim 13 miljoen krantenpagina’s, die Delpher geheel gratis en vrij toegankelijk beschikbaar stelt.

De persoonlijke geschiedenis begint klein en ligt soms verborgen, maar als je goed leest en je verdiept in het verleden, is er altijd een groot verhaal te vinden. Ook lezersplatform en partner Hebban biedt lezers tijdens Nederland Leest inspiratie met mooie boeken en aanvullende verhalen. In de Bibliotheek vind je leestips van het personeel en nog meer inspirerende verhalen.
Dus kom snel langs in de maand november en haal je gratis boek op in de Bibliotheek!