IJMUIDEN - In de loodsenzaal van het IJmuider Zee- en Havenmuseum is een nieuwe expositie te zien met het thema ‘Navigeren door de eeuwen’. Hoe was de wereldgeschiedenis geweest als Christoffel Columbus betere navigatiemiddelen had gehad? Was de Titanic misschien niet gezonken als er een radar aan boord was geweest? We zullen het nooit weten... Maar deze gebeurtenissen zorgden er wel voor dat de navigatie telkens beter werd.


In deze expositie wordt een historisch overzicht gegeven van de navigatiemiddelen voor schepen en worden veel (oude) navigatiemiddelen getoond en uitgelegd. Op de scheepsbrug in het museum wordt op de kaartentafel het koers uitzetten met pleinschaal en kaartpasser uitgelegd. In de toren leer je meer over de radar en het AIS-systeem. Deze expositie sluit uitstekend aan bij het thema van de oktober Maand van de Geschiedenis ‘Eureka!’ en loopt door tot en met 1 april 2024.

Het museum is geopend op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. In de herfstvakantie Noord extra middagen geopend. Zie www.zeehavenmuseum.nl voor actuele informatie. Museumkaart geldig.
Adres: Havenkade 55, IJmuiden.