VELSEN - Vind je het leuk om je in de natuur te werken? Of om je op een andere manier voor onze mooie natuur rondom Haarlem, Santpoort en Velsen in te zetten? Word dan vrijwilliger bij Natuurmonumenten!

Onze vrijwilligers vervullen op allerlei vlakken een onmisbare rol in het bos en duingebied van Duin en Kruidberg, Midden-Herenduin en Heerenduinen (Nationaal Park Zuid-Kennemerland). Er is veel te doen!

De twee actieve vrijwilligersgroepen doen mooi én nuttig werk: wandelpaden vrij zagen, hooien, vogelkers bestrijden en de stuivende duinen vrijhouden van bramen. Maar ook worden bunkers in het duin onderhouden zodat vleermuizen een rustige winterslaap kunnen genieten en zorgen ze dat kleine plassen en poelen opengehouden worden voor amfibieën. Een deel van de vrijwilligers houdt zich ook bezig met inventarisaties van flora en fauna. Leuk en afwisselend werk!

Meedoen?
Wij zijn op zoek naar enthousiaste mensen met hart voor de natuur! Er is plek in de AZ-groep (“van Achterland tot Zee”) die 1x per twee weken op zaterdag werkt of de AMW-groep (“Altijd Mooi Weer”), die elke woensdag werkt.Vanuit Natuurmonumenten verzorgen wij de beschikking over benodigde gereedschappen bij het werk en koffie of soep. Als vrijwilliger ontvang je een vrijwilligerspas voor korting op producten van Natuurmonumenten.

Doe mee!
Voor meer informatie kun je per e-mail contact opnemen met boswachter Eveline Blok: e.blok@natuurmonumenten.nl