IJMUIDEN - Na een dag van relatieve rust wordt er op dit moment weer gestaakt bij Tata Steel. De nachtploeg van Tata Steel Packaging (TSP) heeft zondagavond om tien uur het werk voor tenminste acht uur stil gelegd.


Het is de derde grote staking van deze bij Tata Steel plaatsvindt, eerder waren er al stakingen bij de grondstoffentoevoer en de logistieke verzending van de staalgigant. Tata Steel Packaging (TSP) is één van de grootste de blikproducenten in Europa, waar blik wordt gemaakt voor onder andere de voedingsindustrie. Behalve in IJmuiden zijn er vestigingen in de Belgische Duffel en de Engelse Troste. Er wordt alleen in IJmuiden gestaakt.

Ingeschreven als staker
Door de actie liggen er zeventien productie-installaties stil en hebben veel werknemers zich als staker in laten schrijven. Tata Steel heeft niet gereageerd op de stakingen die sinds woensdag bij het bedrijf bezig zijn. De vakbonden hebben aangegeven de acties deze week op te voerenen zo de druk op het bedrijf te verhogen.

"Als het moet leggen we deze week voor langere tijd de gehele productieketen stil. Er moet echt beweging komen vanuit India", aldus een werknemer die boos het badlokaal van Tata Steel Packaging verliet om zich in te laten schrijven als staker.