VELSEN - Machinefabriek en serviceorganisatie Microtechniek heeft op vrijdag 20 mei het grootste Co2 neutrale bedrijfspand van Velsen geopend. Tijdens het openingsweekend voor leveranciers, klanten, medewerkers en hun familie is het volledig nieuwgebouwde pand officieel in gebruik genomen. Clement Kieftenbeld, directeur Microtechniek: "In dit pand kunnen we verder groeien en met de grotere werkplaats en kantoorruimtes kunnen we onze klanten een nog betere service en dienstverlening bieden".


Microtechniek is in 1958 begonnen als kleine machinefabriek. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een productiebedrijf en serviceorganisatie voor de productie en het onderhoud van essentiële machines en onderdelen van machines voor hoogwaardige industrieën, uiteenlopend van scheeps- tot ruimtevaart en van de voedings- tot staalindustrie.

Volledig duurzaam

Het nieuwgebouwde bedrijfspand van 12.000 m2 is volledig duurzaam. Het pand is Co2 neutraal, is 'van het gas af' en er liggen 2350 zonnepanelen op het dak. Clement: "Omdat wij wilden groeien hebben wij besloten om na 62 jaar ons oude pand te verlaten. Deze kans hebben we direct aangegrepen om volledig duurzaam te worden. We zijn er enorm trots op dat we het gebouw in één jaar hebben neergezet, dat we met dit pand het milieu zo min mogelijk belasten en onszelf nu volledig van energie kunnen voorzien."

Groei

De vraag naar het beheren en onderhouden van complexe technische installaties is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Clement: "Wij hebben een goede band met onze klanten, we willen ze echt ontzorgen en daardoor blijven de aanvragen binnenstromen. We zijn dan ook groter dan onze naam doet vermoeden, maar toch blijven we wel klein genoeg om elkaar, onze leveranciers en ook onze klanten echt te kennen. We werken met een hecht team van medewerkers waarvan de meeste ook al heel lang bij ons werken. Om te groeien zoeken we altijd nieuwe collega's die samen met ons de klus willen klaren. Dus mocht je interesse hebben? Bel vooral aan bij ons nieuwe pand voor een rondleiding en kop koffie."