VELSEN - De Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen heropende haar deuren begin juni met een brede en uitgebreide filmprogrammering. Vanaf 19 juni aanstaande pakt de schouwburg ook haar theaterdraad weer op. Eerst voor de jongste doelgroepen. En dat doet de schouwburg in een zomerse en festivalachtige sfeer. Niet in de grote theaterzaal maar náást de schouwburg op een klein festivalterrein waar twee toppers uit het straattheater neerstrijken.


DAAN DRAAIT (5+)

Op zaterdag 19 juni bijt de Rotterdamse theatermaker Daan Draait het spits af. Met zijn voorstelling A.Vontura en de T.E.I.T. Machine trakteert Daan zijn 5+publiek op porties muziek, interactief theater en vertelkunst. Hij verzon er een spannend verhaal voor, dat via een koptelefoon aan de kinderen én aanwezige volwassenen wordt verteld. Alles draait om Arie Vontura die in een geheime fabriek een fantastische uitvinding heeft gedaan: een speciale koptelefoon waarmee je door de tijd kunt reizen. Maar helemáál vlekkeloos gaat het nog niet. Arie gaat terug naar de toekomst en vooruit naar het verleden. Daar moet hij tijdens de voorstelling nog wel iets aan doen. Maar Daan kan alles.

Datum: Zaterdag 19 juni

Aanvang: 11.30 en 13.30 uur

Toegangsprijs: € 5,-
Ticketlink

PIM & POM EN DE BEESTENBENDE (2+)

Op zaterdag 10 juli kunnen alle 2+ peuters onderduiken in het interactieve poppentheater van Pim & Pom en de beestenbende. Theaterduo Mario & Saffira brengen in hun straattheater-voorstelling de beroemde poezen van tekenares Fiep Westendorp, die óók Jip en Janneke tekende, tot leven. Behalve ‘kopjes geven’ leven de beide méér dan levensgrote poezen zich ook uit in avonturen vol kattenkwaad. Na afloop mogen alle kinderen met Pim en Pom op de foto!

Datum: zaterdag 10 juli
Aanvang: 11.00 uur

Toegangsprijs: € 5,-

Ticketlink

Raadpleeg voor het actuele aanbod de website: www.stadschouwburgvelsen.nl