VELSEN - Op zaterdag 20 maart is het de landelijke opschoondag. Hier doen we als Velsen enthousiast aan mee! Het is dé dag om op pad te gaan en zwerfvuil op te ruimen. Want als we dan toch een ommetje maken... Waarom maken we er dan niet gelijk een opruim-ommetje van?

Doe jij mee op zaterdag 20 maart? Het enige wat je nodig hebt is een vuilniszak, een paar handschoenen en je goede humeur! Help Velsen schoon het voorjaar in!

Waarom meedoen?
Zwerfvuil opruimen is hartstikke leuk! Zeker als je het met één vriend of vriendin of met je gezin doet. Gebruik bijvoorbeeld de bingokaart: wie heeft als eerste alle voorwerpen gevonden? De bingokaart is te downloaden op velsen.nl/opschoondag.

Daarnaast zijn er ook een aantal te gekke prijzen te winnen! Zet op 20 maart een foto op Facebook, Instagram, Twitter, of app deze naar de gemeente Velsen (06 408 978 75) met de hashtag #Velsenschoon en maak kans op één van de 5 prijzen!

Doe je mee met het Velsenschoon-ommetje?
Gebruik je de ommetje-app? Meld je dan nu aan voor het échte Velsense opschoon-ommetje. Zo kun je na 20 maart nog vaker een opschoon-ommetje maken! Download de Ommetje-app en vul deze code in om bij het #Velsenschoon-team te komen: ACWHG.

Coronamaatregelen
Zwerfvuil opruimen kan prima binnen de huidige coronamaatregelen. Houd anderhalve meter afstand en zorg ervoor dat je alleen gaat, met je eigen huishouden, of met één vriend of vriendin. Gebruik daarnaast een grijpstok of handschoenen om het zwerfvuil op te ruimen. Is het ergens te druk? Ga dan naar een andere plek. Blijf thuis als je klachten hebt.