De 66 meter lange waterglijbaan is geïsoleerd! Waarom zijn we hier nou zo blij mee?
· Het bespaart 15.000 m3 gas per jaar. Dat is evenveel als het gemiddelde jaarverbruik van tien huishoudens in Nederland.
· Minder tocht in de glijbaan én minder condensvorming, dat betekent minder druppels op je hoofd ;-)
· De isolatie maakt de glijbaan donker vanbinnen. Daarom heeft de glijbaan nu LED-verlichting met spannende lichteffecten, wat de glijbaan nóg leuker maakt!

Zaterdag 23 november opende wethouder Bram Diepstraten de vernieuwde glijbaan officieel. "Nog spannender en leuker voor iedereen, meer comfort en goed voor ons milieu en onze portemonnee", roemt de wethouder de glijbaan. "Een mooi voorbeeld van een slimme en duurzame investering die goed aansluit bij ons gemeentelijk beleid".

De isolatie van de glijbaan is één van de vele energie besparende maatregelen die het zwembad de komende maanden uitvoert. Nu verbruikt het zwembad gemiddeld per jaar nog evenveel gas als ongeveer 175 huishoudens. Het doel is om het zwembad voor circa 80% van het gas af te halen. Alle besparingen op de energie zorgen voor een veel lagere uitstoot van CO2. Het zwembad wordt zo klimaat- en milieuvriendelijker.